10 tipů na nejlepší proteinovou kaši – recenze a srovnání

Shrnutí: Není nad to nastartovat den lahodnou a vyváženou snídaní. Co takhle vyzkoušet některou z proteinových kaší? Nejen, že se jedná o skvělou alternativu při dodržování různých diet – kaše plná vlákniny, bílkovin a vitamínů prokáže službu všem příznivcům zdravého životního stylu. A kterou si vybrat?

  • U mě první místo získala proteinová kaše KetoMix s neutrální příchutí, kterou si můžete dotvořit dle vlastní fantazie. Vedle bílkovin obsahuje také vlákninu, vitamíny, minerály a vydatnou porci vitamínů a minerálů.
  • Na 2. místo jsem vybrala proteinové kaše KetoDiet s výživným složením a minimem sacharidů. Navíc je pořídíte v několika lahodných příchutích.
  • A 3. místo získaly dietní kaše značky Mix & Slim, protože jsou rovněž výbornou součástí zdravého jídelníčku, obsahují vitamíny, minerály, proteiny a vlákninu. V tomto případě volíte buď neutrální chuť, nebo ochucené varianty – jablko & skořice či exotické mango.

Další tipy na proteinové kaše si přečtete níže. Kterou zařadíte do svého jídelníčku vy?

TOP  1. místo

KetoMix proteinová kaše s neutrální příchutí

Orientační cena: 600 Kč
Proč 1. místo?

Protože se jedná o proteinovou kaši s vlákninou a nízkým procentem sacharidů – díky tomu skvěle zapadne (nejen) do keto jídelníčku. Směs na kaši dále obsahuje vitamíny, minerály a je chuťově neutrální, takže si výsledný pokrm můžete dotvořit podle sebe.

2. místo

KetoDiet
proteinové kaše

Orientační cena: 250 – 450 Kč
Proč 2. místo?

Neboť jde o kvalitní proteinové kaše v pěti příchutích, ze kterých si můžete vybrat tu svou. Ve složení výrobku najdete štědrou porci bílkovin, vlákniny, dále vitamíny a minerály. Sacharidy jsou zde naopak zastoupeny pouze v decentním množství.

3. místo

Mix & Slim
dietní kaše

Orientační cena: 450 Kč
Proč 3. místo?

Jelikož tyhle kaše budou rovněž výživnou součástí zdravého jídelníčku, především díky bílkovinám, vláknině, vitamínům a minerálům, které seženete ve třech příchutích: neutrální, jablko & skořice a mango. Navíc neobsahují lepek.

Deset nejlepších proteinových kaší

Co je to proteinová kaše a jaké jsou její přednosti?

Proteinové kaše (jak už název napovídá) jsou v prvé řadě bohaté na kvalitních bílkoviny,[1] a tedy látky, které tvoří jednu z klíčových složek zdravého a vyváženého jídelníčku. Proteiny ve stravě navíc podporují svalový růst v kombinaci se cvičením,[2] což mimo jiné vede k rychlejšímu spalování tuků[3] – proto bývají tyto produkty typickou součástí redukčních diet.

  • Mezi přednosti proteinových kaší dále patří snadná příprava a variabilita chutí. Ať už tedy preferujete klasické ovocné příchutě (jako je jahoda nebo banán), nebo spíše čokoládu a ořechy, tady si určitě vyberete.

Hubnutí je cesta ke krásné postavě. A krásnou postavu chce pravděpodobně každý z nás, přestože krásná postava pro každého může znamenat něco jiného. Jak tedy docílit toho, aby se pro vás vaše vysněná postava stala realitou? Pro začátek si můžete počíst o hubnutí, dietách a úpravách jídelníčku. Zde máte seznam článků na toto téma:

Pro koho jsou proteinové kaše vhodné?

Proteinové kaše jsou ideálním jídlem nejen pro aktivní sportovce, ale i pro ty z nás, kteří se snažíme zvýšit svůj denní příjem bílkovin – proteiny jsou totiž velmi důležité i pro udržení ženské hormonální rovnováhy.

  • Pokud se vám nechce užívat protein v prášku nebo pít proteinové koktejly, proteinové kaše jsou prostě skvělé, obzvláště jako snídaně nebo svačina. Díky proteinovým kaším lze totiž snadno doplnit proteiny, aniž by bylo nutné vyvařovat složitá jídla s velkým množstvím masa, vajíček nebo mléčných výrobků.

1. místo

KetoMix proteinová kaše s neutrální příchutí

Chuťově neutrální proteinová kaše bez cukru s vitamíny a minerály, která je bohatá na bílkoviny (15,1 g bílkovin na porci).

Orientační cena: 600 Kč

Proč jsem na 1. místo vybrala proteinovou kaši od KetoMix?

První místo jsem se rozhodla udělit proteinové kaši od KetoMixu, která je chuťově neutrální a můžete si ji tudíž ozvláštnit dle vlastních preferencí. Jedná se o skvělou snídani nebo večeři, zvláště při keto dietě – jedná se totiž o potravinu s nízkým obsahem sacharidů, která je však plná bílkovin, vlákniny a vitamínů.

Uživatelské recenze

Kaše od Ketomixu má skvělá hodnocení například na Heurece, kde se procentuálně vyšplhala na více než 90% skóre – a protože již hodnotilo přes 640 lidí, určitě se dá mluvit o úspěchu. Zákazníci si v komentářích pochvalují jednoduchost přípravy, skvělou chuť i to, že si do kaše mohou vmíchat přísady dle vlastní volby a výsledek funguje na jedničku. Někteří z uživatelů také zmiňují, že pokrm zahání chuť na sladké. Spokojení jsou i lidé na stránkách zbozi.cz a na stránkách prodejce (ketomix.cz).

Více informací

Kromě syrovátkového a sójového proteinu ve směsi najdete vitamíny a minerály, konkrétně: hořčík, železo, měď, jód, zinek, mangan, selen, chrom, draslík a vitamíny A, E, D, K, B1, B2, B3, B5, B6, B9, B12, biotin a vitamín C.

Kaše od KetoMixu je vhodná i pro vegetariány a celiaky (je bezlepková), neobsahuje glutamáty a super je, že si ji připravíte do několika minut.

Balení, které vystačí na 10 porcí, vás vyjde na cca 600 korun.

2. místo

KetoDiet proteinové kaše

Výborné proteinové kaše s nízkým obsahem sacharidů, které pořídíte v pěti lahodných příchutích. Nejvíce bílkovin obsahuje vanilková verze (17 gramů na porci).

Orientační cena: 250 – 450 Kč

Proč jsem dala proteinovým kaším od značky KetoDiet 2. místo?

Na druhou příčku jsem umístila proteinové kaše od značky KetoDiet, které budou také skvělou součástí jídelníčků zaměřených na keto dietu nebo na low carb stravování. Proteiny jsou nicméně prospěšné pro zdraví obecně, takže si kaše můžete dopřát i v případě, že žádný ze zmíněných stravovacích plánů aktuálně nedodržujete. Kaše KetoDiet obsahují kvalitní proteiny, nízké množství sacharidů a můžete volit z pěti zajímavých příchutí (viz níže).

Uživatelské recenze

Pro recenze na kaše od KetoDiet jsem si opět zašla na stránky zbozi.cz, kde se píše, že jde o vynikající snídani či svačinku „ke kávě“. Speciálně u varianty jablko & skořice jsem pak našla poznámku, že jsou obě tyto příchutě příjemně výrazné. Jedna ze zákaznic také dodává, že si kaši zpestřuje mandlemi, což mi přijde jako super tip. A když jsem si procházela hodnocení jednotlivých příchutí na stránkách prodejce (ketodiet.cz), nabyla jsem dojmu, že mezi dlouhodobě nejoblíbenější patří malinová, vanilka & banán a právě výše uvedená varianta jablko & skořice.

Další informace

V případě, že se rozhodnete vyzkoušet proteinové kaše KetoDiet, můžete si vybrat z těchto příchutí:

  • jablko & skořice
  • malina
  • vanilka
  • kakaová s kešu ořechy a březovým cukrem
  • jahodová s ořechy a březovým cukrem

Všechny tyto kaše vás každopádně zasytí, jsou skvěle stravitelné, navíc obsahují vitamíny, minerály a vlákninu.

Ceny kaší jsou různé – buď je pořídíte naporcované (= 7 porcí) nebo v sypké formě po 450 či 300 gramech. Jejich ceny se pak pohybují od cca 250 do cca 450 korun.

3. místo

Mix & Slim dietní kaše

Výživné proteinové dietní kaše bez lepku ve třech lahodných příchutích. Nejvíce proteinů (17 gramů/1 porce) obsahuje neutrální verze.

Orientační cena: 450 Kč

Proč jsem na 3. místo srovnání zvolila dietní kaše Mix & Slim?

Dietním kaším od Mix & Slim jsem věnovala příčku č. 3, protože je to vhodné řešení pro většinu dietních plánů (pokud se podle nějakého stravujete), neobsahují lepek, připravíte je jedna dvě. No a také v tomto případě se jedná o bohatý zdroj bílkovin, vlákniny, vitamínů a minerálních látek.

Tyhle kaše koupíte ve třech variantách:

  • neutrální příchuť, kterou si doladíte podle sebe,
  • příchuť jablko-skořice osvěžená kousky lyofilizovaných jablek,
  • mangová příchuť s lyofilizovaných mangem.

Uživatelské recenze

V recenzích na Heurece se o těchto výrobcích píše, že jsou mimořádně snadné na přípravu – prý je to skvělá varianta na cesty. Lidé si chválí chuť produktů, podle některých komentářů se jedná o „ideální snídani“. Zákazníci také podotýkají, že kaše skvěle zasytí, takže po nich nedostanete za hodinku hlad, navíc zdůrazňují bonus v podobě lyofilizovaného ovoce. Výborně si kaše vedou i na stránkách prodejce (mixslim.cz), kde zaznívá přibližně totéž. Jeden komentář bych nicméně citovala: „Dělám si ji večer v práci, kdy není kam se jít najíst, a nepřibírám.“

Dále o produktu

Kaše Mix & Slim jsou každopádně vydatné, zasytí vás na několik hodin a obsahují pouze nízkokalorické sladidlo, takže je to skvělá součást jídelníčku určeného k redukci váhy – ať už si je dáte ke snídani, na svačinku nebo třeba k večeři. 

TIP: Pro ještě křupavější zážitek můžete do kaše vmíchat oříšky, semínka nebo ovoce podle vlastního výběru.

Za 300g balení, které vyjde na 10 porcí, zaplatíte přibližně 450 korun.

4. místo

ChiaShake dietní kaše

Orientační cena: 450 Kč

Proč jsem vybrala dietní kaše od ChiaShake?

Další skvělou proteinovou kaši najdete v sortimentu značky ChiaShake. V tomto případě výrobce kaše označuje za „dietní“, neboť vedle vysokého obsahu bílkovin zahrnují vitamíny a minerály, ale přidaný cukr v nich rozhodně nefiguruje. Přesto si i zde můžete vybrat svou preferovanou příchuť. Milujete banán? Skořici s jablkem? Nebo vaše chuťové buňky upřednostňují čokoládové tóny?

Ať už si ale vyberete kteroukoli z těchto variant, můžete si být jisti, že vás po ráno příjemně „nakopne“, dodá vám energii na celé dopoledne a podpoří vaše zdraví.

Více informací

Příprava kaše je přitom jednoduchá: směs prostě smíchejte se sklenkou mléka a je to.

A co konkrétně kaše obsahuje? Jednak syrovátkový protein, dále pak omega-3 mastné kyseliny z chia semínek, mandlovou mouku, rozpustnou vlákninu a v případě čokoládové variace třeba i antioxidant jménem kakao. (Právě kakaovou příchuť si mnozí ze zákazníků pochvalují na Heurece.)

Za 10 porcí zaplatíte okolo 450 korun.

5. místo

NaturalProtein proteinové rýžové kaše

Orientační cena: 300 Kč

Čím mě zaujala proteinová rýžová kaše od NaturalProtein?

Sympatická karlovarská značka NaturalProtein nabízí hned dvě varianty proteinových kaší: rýžovou a ovesnou. No a já je tady postupně doporučím obě. První ze jmenovaných je kompletně bezlepková, skvěle zasytí, neobsahuje žádný přidaný cukr, jejím základem je (jak už název napovídá) rýže a proteiny z mikrofiltrovaného syrovátkového koncentrátu. Kromě toho si ji připravíte raz dva: sypký základ zalijete horkou vodou a do minuty je pochoutka hotová.

Produkt má navíc skvělé recenze. Na Heurece se o NatrualProtein kaších píše, že jsou vynikající, rychlé, chutné, vydatné – prostě samá chvála.

Další info

Ranní kaše s proteiny se prodává v několika lákavých příchutích. Na výběr máte:

  • jahodu a bílou čokoládu,
  • banán a čokoládu,
  • borůvku,
  • a červené ovoce.

Jedno balení (= 480 g) vás vyjde na cca 300 korun.

6. místo

NaturalProtein proteinové ovesné kaše

Orientační cena: 230 Kč

Proč jsem vybrala ovesnou kaši s proteinem od NaturalProtein?

Jak jsem uvedla výše, NaturalProtein má ve svém sortimentu také proteinové ovesné kaše, jejichž hlavní ingrediencí není rýže, nýbrž ovesné vločky. Tento produkt je rovněž plný bílkovin (konkrétně obsahuje mikrofiltrovaný koncentrát syrovátkové bílkoviny), vlákniny, vitamínů a minerálů, v případě ovocných příchutí se dále můžete těšit na sladké lyofilizované plody (jak na větší kousky, tak i v mleté formě). No a také v tomto případě jde o ryze bezlepkový produkt, který neobsahuje žádný přidaný cukr.

Více informací

Také tyto kaše jsou lahodné a mají krásná hodnocení na Heurece, jeden komentář cituji: „Pro mě výborná snídaně – vždy po ruce.“ A z jakých příchutí můžete vybírat? K dispozici je jahoda, kokos s čokoládou, jablko se skořicí, banán a kakao.

360g balení vás vyjde na cca 230 korun.

7. místo

Penco Pelupa fitness bezlepková kaše natural

Orientační cena: 560 Kč

Z jakých důvodů jsem zvolila kaši Pelupa fitness od značky Penco?

Fajn volbou je dále fitness bezlepková kaše Penco, která se prodává ve velkém, téměř dvoukilovém balení. Také tento produkt je bez lepku, bez přidaného cukru, palmového oleje a skvěle zastoupí snídani, svačinku nebo i některé z hlavních jídel. Kaše je sytá, a přesto dobře stravitelná – zkrátka a dobře je to super zdroj energie, ať už se chystáte sportovat nebo jen prožít svůj den aktivně.

Dále o produktu

A co kaše obsahuje? Především rýži a kukuřici, kaše mají vysoké zastoupení bílkovin, jako sladidlo je použita stévie a pozor – najdete zde železo v organické formě (konkrétně se jedná o 70 % doporučené denní dávky).

Tato kaše stojí cca 560 korun za 1750 g, což je množství na 35 porcí.

8. místo

Greenfood Nutrition proteinová rýžová kaše kakao

Orientační cena: 300 Kč

Čím mě zaujal proteinová kaše od Greenfood Nutrition?

Proteinovou kaši s příchutí kakaa od značky Greenfood Nutrition si oblíbíte proto, že vás zároveň zasytí a zároveň ztlumí chuť na sladké, která nás občas pronásleduje tak dlouho, dokud neodoláme a nesáhneme po čokoládě. Tady si nicméně pochutnáte, aniž byste nutričně „hřešili“ – jedná se totiž o výživnou alternativu s nízkým obsahem cukrů. 

Základem směsi je rýže, která je obohacena o živiny v optimálním poměru. Mimo to ve složení figuruje vysoké množství čekankové vlákniny. Produkt je navíc bezlepkový, a tedy vhodný i pro celiaky. 

Cena za 500g balení se pohybuje okolo 300 korun.

9. místo

GymBeam proteinová kaše vanilka

Orientační cena: 330 Kč

Proč jsem vybrala vanilkovou proteinovou kaši od GymBeam?

Balení tohoto produktu vypadá na první pohled sportovně a je jasné, že právě sportovcům jeho obsah přijde vhod. Kaši tvoří jednak ovesné vločky a jednak syrovátkový koncentrát – takže o bílkoviny tady rozhodně není nouze. A protože ani zde nenajdete přidaný cukr, můžete kaši bez obav zařadit do svého stravovacího plánu – ať už chcete shodit pár kilo, nebo naopak nabrat svalovou hmotu.

Tato kaše se prodává v několika příchutích: vanilkové, banánové, kakaové a jahodové. 

Cenově se výrobek pohybuje okolo 330 korun za 1000 g, což je poměrně fajn poměr.

10. místo

Maxxwin Protein mash proteinová kaše jahoda

Orientační cena: 200 Kč

Čím mě oslovila jahodová proteinová kaše Protein Mash od Maxxwin?

Na desátou příčku zařazuju kaši Protein Mash, za níž stojí značka Maxxwin. V této pochoutce dominuje rýže obohacená o tzv. MPC (= mléčný proteinový koncentrát obsahující casein a syrovátku). Předností MPC, že se díky němu bílkoviny do těla dostávají v přirozeném stavu a neprocházejí tepelnou úpravou. Ve složení dále figuruje čekanková vláknina, a vedle toho je v balení sáček s lyofilizovanými jahodami, které si můžete do kaše přimíchat.

Vedle jahodové příchuti můžete kaši koupit i v neochucené verzi. A ani v tomto případě ve složení nenajdete lepek či palmový olej.

Cena kaše se pohybuje okolo 200 korun za 500 g.

Závěrem

Proteiny jsou mnohem víc než jen základní stavební materiál našich svalů (ačkoliv i to je velmi důležitá úloha). Bílkoviny nám pomáhají trávit potravu, regulovat hladinu krevního cukru, přispívají ke zdravé a pružné pokožce. A když si hned po ránu dáme jídlo s dostatečným množstvím bílkovin, výrazně snížíme riziko, že nás během dne bude „honit mlsná“. Tím pokrmem může být vedle míchaných vajec třeba právě proteinová ovesná kaše z výše uvedených produktů, které jsou kvalitní, chutné a rychlé na přípravu. Já bych doporučila především KetoMix proteinovou kaši, která obsahuje 15,1 g bílkovin na 1 porci a díky neutrální příchuti si ji můžete dochutit podle sebe. Naopak proteinové kaše KetoDiet seženete v pěti lahodných příchutích, ale nejvíce bílkovin (17 gramů na porci) obsahuje vanilková varianta. A určitě doporučuju i Mix & Slim dietní kaše s vitamíny, minerály, proteiny a vlákninou ve třech variantách, přičemž ta neutrální obsahuje nejvíce proteinů (17 gramů/porce).

Užitečné odkazy ✓důvěryhodné:

[4] Wikipedie (CZ): Bílkovina

[5] Wikipedie (CZ): Kaše

[6] Healthline (ENG): How Protein at Breakfast Can Help You Lose Weight

[7] Healthline (ENG): 12 Delicious Oatmeal Alternatives

[8] PubMed Central (ENG): Dietary protein intake and human health

[9] PubMed Central (ENG): Protein: A nutrient in focus

Ohodnoťte post

Autor článku:

Autor článku:

Více o autorech, nebo o webu najdete v sekci o nás. Chcete vědět jak vybíráme produkty?

Kam dál?

Vybírání produktů a sestavování žebříčků je pro nás důležitý proces, který děláme kvalitně. Produkty procházejí několika kontrolami, důkladným průzkumem a na každém srovnání se podílí minimálně 2 lidé. Můžete si tak vždy být jisti nezávislostí a kvalitou srovnání. Zajímá vás více? Přečtěte si detailní popis toho, jak produkty vybíráme »