Nejlepší denní krémy: 10 tipů na nejlepší pleťový krém na den

Shrnutí: Po ránu potřebujeme výživnou snídani, osvěžující sprchu, zubní pastu, možná kafe… no a kromě toho také ochranu v podobě denního krému, který je jedním ze základních pilířů péče o pleť. Protože se však denních krémů se vyrábí opravdu hodně, tak občas bývá náročné se ve všech produktech zorientovat. Které tedy stojí za pozornost?

  • U mě první místo získal Lobey denní krém, protože je BIO a jeho kvalitní složení zajišťuje pleti nejen dokonalou výživu, ale také ochranu před nepříznivými vnějšími vlivy.
  • Na 2. místo jsem vybrala přírodní rozjasňující krém Nobilis Tilia, který funguje na bázi mikroemulze, krásně voní a také on pleť adekvátně chrání.
  • A 3. místo jsem věnovala arganovému krému Kvitok, který je ideální součástí ranní rutiny pro zralejší pleť 30+, navíc je 100% přírodní a BIO.

Jak jsem nicméně poznamenala výše: denních krémů je skutečně celá řada. Projděte si mé srovnání deseti nejlepších pleťových krémů na den, které jsem si pro vás připravila, a nechte se inspirovat!

TOP  1. místo

Lobey
denní ochranný krém

Orientační cena: 750 Kč
Proč 1. místo?

Protože to je kvalitní BIO denní krém od tuzemské značky, který pleť skvělé chrání před nepříznivými vnějšími vlivy. Obsahuje mandlový a moringový olej, bambucké máslo, kyselinu hyaluronovou a bohatou nálož vitamínů (A, C, E, F).

2. místo

Nobilis Tilia
projasňující krém

Orientační cena: 590 Kč
Proč 2. místo?

Neboť jde o výborný přírodní krém na bázi mikroemulze, který krásně voní, pleť skvěle chrání, zjemňuje ji a dodává jí elasticitu. Také pomáhá předcházet vzniku vrásek. Obsahuje například jojobový olej, skvalan, přesličku či kyselinu hyaluronovou.

3. místo

Kvitok denní
krém pro zralou pleť 30+

Orientační cena: 480 Kč
Proč 3. místo?

Jelikož tenhle denní krém bude hýčkat zralou pleť 30+ díky úžasnému koktejlu prospěšných látek. Obsahuje například arganový či meruňkový olej, kyselinu hyaluronovou a další blahodárné složky. Navíc je 100% přírodní a BIO.

Deset nejlepších denních krémů

Proč používat denní krém?

Pokud má být pleť zdravá, zaslouží si pravidelnou péči – zvláště na začátku dne, kdy je potřeba ji probudit a připravit na celý den. Pokožku od rána do večera vystavujeme vnějším vlivům (slunečnímu záření, znečištění…), a proto je potřeba ji posílit, vyzbrojit, dopřát jí výživu a také vydatnou porci hydratace. A přestože denní krémy bývají navrženy pro různé typy pleti a jejich složení se od sebe liší, ochranu, hydrataci a výživu by měly pokožce poskytnout všechny. Kromě toho tyto přípravky minimalizují viditelnost pórů, zlepšují texturu pleti a v mnohých případech se rychle vstřebávají, takže je můžete použít jako šikovný podklad pod make-up.

Pleť, krása a zdraví je věčné téma (nejen) žen. Všichni chceme být mladí, krásní a zdraví. Můžeme tomu napomoct tak, že se o sebe budeme hezky starat. Jak úspěšně poznat své tělo a lépe se starat o pleť vám napoví spousta článků. Výběr na toto téma naleznete zde: 

Jaký je rozdíl mezi denním a nočním krémem?

Na tomto místě je důležité si uvědomit rozdíl mezi denním a nočním krémem, který spočívá v následujícím: zatímco denní krémy jsou kombinovány tak, aby pokožce pomáhaly vzdorovat náporům vnějšího prostředí a poskytovaly jí ochranu, noční krémy se zaměřují především na obnovu pokožky během spánku. I proto se vyplatí pravidelně používat jak denní krém, tak i ten noční; každý z nich má zkrátka něco do sebe.

1. místo

Lobey denní ochranný krém BIO

100% přírodní ochranný denní krém s kvalitními BIO ingrediencemi ve složení a optimálním pH.

Orientační cena: 750 Kč

Proč jsem na 1. místo vybrala denní krém od Lobey?

První místo jsem se rozhodla věnovat dennímu krému od české značky Lobey, který slouží jako výborná ochrana proti celodennímu náporu, navíc pleť po ránu krásně zjemní a vypne. Kromě toho je BIO, má optimální pH pro pleť (5 – 5,5) a v jeho složení figuruje několik úžasných ingrediencí, včetně mandlového oleje, bambuckého másla a hydratující kyseliny hyaluronové. Dále obsahuje:

  • krásnoporku mlynářku alias severní lanýž zklidňující podrážděnou pokožku,
  • olej z moringy, který pomáhá vysušené pleti,
  • vitamíny A, C, E, F a přirozené antioxidanty.

Uživatelské recenze

Potěšilo mě, že na srovnávačích zbozi.cz a heureka.cz zákazníci tenhle krém v drtivé většině chválí. Vyzdvihují především jeho kvalitní složení, příjemnou texturu i vůni. V některých komentářích zaznívá také spokojenost s recyklovatelným obalem a s možností doplnit obsah z re-sáčku, což je z ekologického z hlediska jedině plus Skvělé je i to, že pleť dle zkušeností není po aplikaci mastná, nelepí a může dýchat. Jednu z nadšených reakcí budu citovat: „Krém je lehký, nezanechává fleky, pleť je po něm hydratovaná, hebká a šťavnatá.“

Více informací

Krém je vhodný mimo jiné i pro citlivou pleť, protože v něm nenajdete žádné syntetické látky či chemikálie. Jeho velkou výhodou je za mě také ekologický obal ze skla a ze dřeva (mimochodem: 90 % ingrediencí, z nichž se výrobky společnosti Lobey vyrábějí, obdrželo mezinárodní certifikaci od EcoCertu).

Za 50ml balení krému zaplatíte přibližně 750 korun.

2. místo

Nobilis Tilia projasňující krém pro normální, suchou i citlivou pleť

Přírodní krém na bázi mikroemulze s obsahem skvalanu, jojobového oleje a dalších prospěšných ingrediencí.

Orientační cena: 590 Kč

Proč jsem dala projasňující krém od Nobilis Tilia na 2. místo?

Druhou příčku u mě obsadil krém od značky přírodní kosmetiky Nobilis Tilia, který funguje na bázi mikroemulze a má krásnou vůni. Tenhle denní krém je určený pro normální, citlivou i suchou pleť – kromě toho je to ideální prevence proti vzniku jemných vrásek. Pokožce dodá více pružnosti, zklidnění a krásně ji zvláční.

Uživatelské recenze

Zákazníci na stránkách heureka.cz tenhle produkt chválí a popisují ho jako lehoučký krém, který se skvěle vstřebává a vypne pleť. Dokonce prý vydrží dlouho, protože při jedné aplikaci stačí jen malé množství krému. Pleť je po jeho použití dle zkušeností svěží, hydratovaná, rozzářená. Na zbozi.cz jsem se dále dočetla, že krém má „báječnou vůni“, je ideální pod make-up, a kromě toho tady lidé potvrzují, že je vhodný i pro senzitivní pleť.

Další informace

Nobilis Tilia je český výrobce, jehož produkty ve většině případů splňují přísné certifikace CPK nebo CPK BIO. V tomto případě se navíc jedná se o ryze vegetariánský produkt, který obsahuje:

  • skvalan,
  • jojobový olej (ten pokožku zvláčňuje),
  • výtažek z přesličky rolní,
  • bambucké máslo s vitamínem E a A,
  • hydratační kyselinu hyaluronovou,
  • a lipovou vodu.

Cena za 50 ml se pohybuje okolo 590 korun.

3. místo

Kvitok denní arganový krém pro zralou pleť 30+

100% přírodní denní krém z BIO ingrediencí pro pleť nad třicet let.

Orientační cena: 480 Kč

Proč jsem na 3. místo srovnání zvolila arganový krém od Kvitok?

Skvělou přírodní kosmetickou značkou je také Kvitok z Humenného na Slovensku, jehož krému jsem věnovala třetí příčku. Tenhle denní krém oceníte zejména po třicítce, neboť se jedná o přípravek speciálně uzpůsobený pro zralou pleť 30+. Obsahuje především nerafinovaný arganový olej obsahující blahodárné vitamíny A, E a F, dále kyselinu hyaluronovou, hydrolát z damašské růže, meruňkový olej, přidaný vitamín E, kyselinu levulovou a anýzovou s antioxidačními účinky.

Uživatelské recenze

Podle recenzí na Heurece se jedná o skvěle roztíratelný krém, který neucpává póry, dobře se vstřebává, má jemnou vůni a prodává se v šikovném balení (konkrétně lidé vyzdvihují praktické dávkování pomocí pumpičky). Stranou nicméně nezůstává ani přírodní složení bez zbytečných aditiv. Super skóre si výrobek vysloužil i na zbozi.cz, kde zákazníci píší přibližně totéž, navíc konstatují, že pleť po aplikaci není nepříjemně mastná. Procentuálně se zde jeho hodnocení blíží ke stovce, což podle mě super výsledek.

Dále o produktu

Krém má příjemnou květinovou vůni s dřevitými tóny, nebyl testován na zvířatech a je vhodný i pro příznivce veganského stylu. Kromě toho se můžete spolehnout na 100% přírodní složení a na BIO kvalitu použitých ingrediencí.

Za 30ml balení krému zaplatíte cca 480 korun.

4. místo

Ahava Uplift denní krém

Orientační cena: 1680 Kč

Proč jsem vybrala denní krém od Ahava Uplift?

Liftingový krém od značky Ahava Uplif sice patří mezi cenově náročnější produkty (cena za balení se pohybuje okolo 1680 Kč), ale na druhou stranu má své neoddiskutovatelné přednosti. Jednak obsahuje UV filtr (SPF20), což se vždycky hodí (zejména během slunečných dnů), a jednak v něm najdete pro pleť blahodárné minerály. 

Receptura krému má patentovaný základ – je založena na technologii Positive Stress™ obsahující látky původem z mrtvého moře (jedná se o minerální směs zahrnující hořčík, sodík, draslík a vápník). Součástí složení je dále Tripeptide 38, což je zase peptid sjednocující tón pleti.

Více informací

Tento krém, který se pyšní certifikací Ecocert, pleť zpevňuje, chrání, vypíná a okamžitě se vstřebává. Mimo to pomáhá redukovat projevy stárnutí (například jemné vrásky), má hydratující a regenerační účinky. Jeho efekt navíc potvrdily i klinické testy, během nichž 88 % žen potvrdilo zmírnění vrásek a 93 % žen dosvědčilo zpevnění pleti.

5. místo

Feel Pearls Hydratační pleťový krém s perlovým práškem

Orientační cena: 960 Kč

Čím mě zaujal hydratační krém od Feel Pearls?

Další místo u mě patří hydratačnímu pleťovému krému s perlovým práškem od společnosti Feel Pearls, který pořídíte v krásném skleněném balení s bambusovým víčkem. Také tento přípravek bude skvělou součástí vaší ranní kosmetické rutiny – mimo jiné i proto, že v něm najdete:

  • kyselinu hyaluronovou s hydratačními účinky,
  • vitamín E, který pleť chrání před volnými radikály,
  • UV filtr (SPF 15) chránící pokožku před negativním vlivem slunečních paprsků,
  • + zmíněný perlový prášek s protizánětlivými účinky, který navíc podporuje regeneraci kůže.

50ml balení tohoto krému stojí okolo 960 korun.

6. místo

Annemarie Börlind Lehký vyhlazující denní krém System Absolute

Orientační cena: 1300 Kč

Proč jsem vybrala lehký denní krém od Annemarie Börlind?

Tento vyhlazující krém s lehkou texturou a anti-aging účinkem, za kterým stojí německá značka Annemarie Börlind, bude zralé pleti sedět. Tento produkt totiž dokáže aktivovat kolagen a elastin, a tedy látky přispívající ke zdraví a mladistvému vzhledu pokožky mužů i žen. Pleť je při pravidelném používání tohoto krému pružnější, zářivější a mimo to krém mírní viditelnost drobných vrásek.

Více informací

Krém obsahuje kyselinu hyaluronovou, extrakt z mořských řas, jojobový olej a jedná se o ideální podklad pod každodenní make-up.

Je vhodný pro normální či smíšenou pleť a jeho cena se pohybuje okolo 1300 korun.

7. místo

Vielö Bio denní krém

Orientační cena: 1100 Kč

Z jakých důvodů jsem zvolila denní krém Vielö?

Hlubokou hydrataci vaší pleti poskytne také denní krém od rakouské značky Vielö, a to především díky směsi látek, které v pokožce krásně uzamknou vlhkost. Jedná se opět o kyselinu hyaluronovou, olej z meruňkových jader, extrakt z heřmánku, macešku a arniku. Tyhle složky dodávají pokožce nejen hydrataci, ale také pružnost. Krém dále obsahuje BIO syrovátku, která se zase postará o vyrovnané pH pleti a obnovení ochranné vrstvy na pokožce.

Dále o produktu

Krém je vhodný jako podklad pod make-up, protože kůži zanechává pěkně vyhlazenou. 

50ml balení produktu vás vyjde na cca 1100 korun.

8. místo

Kvitok Solution Konopný pleťový krém – denní

Orientační cena: 650 Kč

Čím mě zaujal konopný krém od Kvitok?

Tehle krém z řady Solution od slovenské značky Kvitok je skvělý pro všechny ty, kteří se rádi spolehnou na sílu konopí. Jeho velkým bonusem je pak to, že je vhodným řešením pro zralejší pokožku se sklonem k akné – pleť totiž krásně rozjasňuje, regeneruje, a zároveň podporuje kožní mikrobiom. Používat ho mohou nicméně všichni – muži, ženy i děti (v kategorii 10+). 

Vedle enkapsulovaného komplexu z konopí ve složení najdete rovněž výtažky z borovice, bílé vrby, je tu prebiotický komplex s inulinem, konopný olej a rostlinné ceramidy.

Krém je 100% přírodní a bude vás stát okolo 650 korun za 30 ml.

9. místo

Lavera Basis Sensitiv Hydratační denní krém Q10 BIO

Orientační cena: 430 Kč

Proč jsem vybrala hydratační denní krém od Lavera?

Do svého výběru jsem zahrnula také hydratační krém od značky Lavera, protože i ten zralou pleť po ránu příjemně probudí. Navíc je 100% přírodní, BIO (výrobky téhle značky se pyšní evropskou certifikací NaTrue) a v jeho složení figuruje:

  • Koenzym Q10 bojující proti známkám stárnutí,
  • habešský olej (= olej z katránu etiopského) obsahující kyselinu linolovou a linolenovou,
  • zvláčňující slunečnicový olej,
  • jojobový olej s vitamíny A, D, E a minerály (zinkem, jódem, selenem a mědí),
  • mangové máslo, které pokožku hydratuje,
  • rýžový protein přispívající k obnově kožních buněk,
  • olivový olej s regeneračními a detoxikačními účinky, 
  • hydratující aloe vera,
  • vyhlazující sójový olej,
  • a blahodárné bambucké máslo s anti-aging vlastnostmi, hojivými účinky a zklidňujícím efektem.

Vydatný seznam, že? Výsledkem pravidelného používání krému je každopádně mladistvější vzhled, pružnější a pevnější pokožka i zjemnění drobných vrásek. 

Cena za 50ml balení se pohybuje okolo 430 korun, což je podle mě celkem příjemná cena.

10. místo

Havlíkova Apotéka Krásná zahradnice – denní krém

Orientační cena: 460 Kč

Čím mě oslovil denní krém Krásná zahradnice od značky Havlíkova Apotéka?

A nakonec zamíříme do Havlíkovy Apotéky, v jejímž sortimentu najdete krém s poetickým názvem „Krásná zahradnice“. Možná vám balení krému přijde nenápadné, ale jeho obsah rozhodně stojí za pozornost. Mezi jeho klíčové ingredience patří petrželový olej, EPS White (= aktivní látka z mořských řas snižující tvorbu melaninu vyvolanou UV zářením), Pentavitin® posilující kožní bariéru a kopřiva.

Také tento krém bude vaší pleti skvělou celodenní oporou – pokožku rozjasní, hydratuje, vyživuje, zpevňuje, hojí, chrání ji před vznikem vrásek, mírní viditelnost pigmentových skvrn. 

A pro zajímavost – studie ukázaly, že látka EPS WHITE pomáhá redukovat pigmentové skvrny o 6 % po dvou týdnech používání a o 20 % po osmi týdnech používání.

30ml tubička s tímto krémem vás bude stát okolo 460 korun.

Závěrem

Každá pleť si zaslouží každodenní péči v podobě denního krému, takže na něj určitě nezapomínejte. A pokud jste ještě nenašli ten pravý, tak věřím, že v tomto článku najdete spoustu tipů, které vám v hledání pomůžou. Osobně bych z denních krémů vypíchla především přírodní ochranný denní krém od značky Lobey s optimálním pH, který snese i citlivá pleť, dále pak rovněž stoprocentně přírodní Nobilis Tilia projasňující krém pro normální, suchou i citlivou pleť, a také denní krém s arganovým olejem od Kvitok, vhodný především pro pleť po třicítce. Denní krém každopádně vybírejte pečlivě: s ohledem na váš typ pleti a její individuální potřeby.

Užitečné odkazy ✓důvěryhodné:

[1] Wikipedie (CZ): Krém

[2] Wikipedie (CZ): Kosmetika

[3] Healthline (ENG): Choosing a Healthy Facial Moisturizer

[4] Healthline (ENG): The 20 Best Face Moisturizers for Your Skin Type: Cost, Ingredients, and More

[5] PubMed Central (ENG): The science behind skin care: Moisturizers

[6] PubMed Central (ENG): The 24-hr, 28-day, and 7-day post-moisturizing efficacy of ceramides 1, 3, 6-II containing moisturizing cream compared with hydrophilic cream on skin dryness and barrier disruption in senile xerosis treatment

Ohodnoťte post

Autor článku:

Autor článku:

Více o autorech, nebo o webu najdete v sekci o nás. Chcete vědět jak vybíráme produkty?

Kam dál?

Vybírání produktů a sestavování žebříčků je pro nás důležitý proces, který děláme kvalitně. Produkty procházejí několika kontrolami, důkladným průzkumem a na každém srovnání se podílí minimálně 2 lidé. Můžete si tak vždy být jisti nezávislostí a kvalitou srovnání. Zajímá vás více? Přečtěte si detailní popis toho, jak produkty vybíráme »