Vajíčka jsou asi jedna z největších snídaňových klasik. Dají se ukuchtit na spousty způsobů, jsou chutné, zasytí vás, obsahují protein a jsou rychle uvařená. Hlavně jsou ale low carb. No a takzvaný český „hemenex“ (správně ham and eggs) je idelání snídaně v keto stylu.
- Počet porcí: 1
- Doba přípravy: 10 minut
- Náročnost: jedoduché
Ingredience
Olej (1 lžíce)
3 vejce
50 g slaniny (plátky)
Paprika (nebo jiná zelenina)
Pepř / sůl dle chuti
Pažitka na posypání
Postup
Na pánvi rozpalte olej a vložte na něj plátky slaniny. Smažte asi 2 minutky, dokud se slanina neopeče, během smažení slaninu několikrát otočte.
Slaninu dejte stranou na talířek a na na stejnou pánev vyklepněte vajíčka. Můžete posypat trochou pepře či soli dle chuti.
Vajíčka smažte jakkoliv chcete, můžete je ihned zamíchat, nebo nechat chvíli osmažit z jedné strany a poté otočit, aby vám žloutek zůstal lehce tekutý. Můžete je nechat opéct jen z jedné strany a pánev přikrýt víkem – tak docílíte uvařené šťavnaté vrchní strany.
Na závěr nakrájejte čerstvou zeleninu a posypte pažitkou.
Dobrou chuť!
5/5 (Počet hlasů: 3)