Keto pečené kuře s brokolicí a česnekovým máslem

Česnekové máslo s jarní cibulkou – úžasný low carb topping! Křupavé pečené kuřátko s česnekem a kořením – mňam! Jídlo je rychlé, chutné, výživné, levné a hlavně keto. Funguje skvěle jako rychlá večeře nebo zdravý oběd, který si můžete vzít do krabičky do práce či do školy.
  • Počet porcí: 1​​
  • Doba přípravy: 10 + 45 minut
  • Náročnost: jedoduché

Ingredience

Kuře

2 kuřecí nožičky

Půl stroužku česneku

Půl lžíce olivového oleje

Čtvrt lžíce italského koření / koření na kuře

sůl (pokud již není v koření)

Česnekové máslo

3 lžíce másla

(před vařením doporučujeme máslo nechat změknout v pokojové teplotě)

stroužek česneku

trochu jarní cibulky (volitelné)

sůl a pepř, podle chuti

Brokolice

150 g brokolice

sůl

Postup

Předehřejte troubu na 200 ° C.
Pomažte kuřecí stehýnko olivovým olejem, lisovaným česnekem, kořením a solí
Vložte stehno na pekáč. Pečte zhruba 40-45 minut. Maso kontrolujte, jednou za čas ho můžete lehce polít vodou (opravdu jen lehce – nechceme vařené maso), aby se vám nespálilo.
Než se vám kuřátko dopeče, nakrájejte brokolici na menší části. Připravte si hrnec s vodou a trochou soli a nechejte v něm asi 5 – 10 minut brokolici povařit. Poté vodu slijte a přikryjte hrnec víkem, aby vám brokolice nevychladla.
Smíchejte všechny ingredience na česnekové máslo v malé misce a můžete ho již nachystat na talíř.
Jakmile je kuře hotové, můžeme podávat, popřípadě posypat jarní cibulkou. Dobrou chuť!