Keto švédské masové kuličky s květákovou přílohou

Po domácku vrobené, vydatné a tradiční. Toto oblíbené jídlo najdete třeba i v IKEA nabídce. A díky našemu receptu si ho můžete vychutnat i v keto verzi!

  • Počet porcí: 1
  • Doba přípravy: 50 minut
  • Náročnost: středně pokročilé

Ingredience

Masové kuličky

malá cibule

110 g mletého masa (hovězí, nebo vepřové)

30 g taveného smetanového sýra

1 vejce

špetka soli

pepř

špetka mletéhokoření

1 lžíce másla

Smetanová omáčka

75 ml smetany

15 g taveného smetanového sýra

půl lžičky sojové omáčky (volitelné)

sůl a pepř

Příloha

Květák

Brusinky

Postup

Masové kuličky

Nakrájejte najmno cibuli a vložte do misky s mletým masem. Přidejte zbytek ingrediencí na masové kuličky a dobře promíchejte.
Navlhčete si ruce a vytvořte ze směsi masové kuličky.
Rozpusťte máslo na pánvi a kuličky osmažte.

Smetanová omáčka

Na oleji, který zbyl po kuličkách smíchejte smetanu s taveným sýrem a chvíli směs osmažte / povařte. Pokud chcete tekutější omáčku, přidejte několik lžic vody.
Přidejte sojovou omáčku (volitelné).
Na závěr dochuťte solí a pepřem.

Květák a servírování

Umytý a nakrájený květák vložte do vroucí slané vody a vařte ho, dokud nezměkne.
Vložte květák na talíř, vedle naaranžujte masové kuličky, polijte smetanovou omáčkou a vedle vložte brusinky. Dobrou chuť!