Nejlepší rychlý recept na keto chleba

Pečivo jako takové je asi to, co mnoho keto dietářů postrádá. Proto přicházíme se suprovým a rychlým keto chlebem, který bude od originálu (skoro) k nerozeznání. Keto chléb má příjemnou křupavou kůrku s měkkým a vlhkým středem. Vychutnat si ho můžete s libovolnou pomazánkou, nebo jen tak čerstvý a samotný.

  • Počet porcí: 1 chleba
  • Doba přípravy: 35 - 45 minut
  • Náročnost: jednoduché

Ingredience

4 lžíce mletého psyllia

20 dkg tvrdého sýra (eidam, gouda..)

4 celá vejce

Dle chuti semínka, ořechy a koření (např. mletý kmín)

1 lžička soli

Postup

Předehřejte troubu na 200 ° C.
Sýr si nastrouháme do misky, stačí nahrubo. Přidáme 4 celá vejce, 4 polévkové lžíce psyllia, sůl, pokud chceme tak i semínka a oříšky (např.: lněné a slunečnicové semínko). Můžete experimentovat i s různými druhy koření – kmín, paprika, kurkuma apod.

Všechno důkladně promícháme a necháme odležet, než se nám rozehřeje trouba – cca 10 minut.

Pak si z těsta uděláme bochník a dáme ho na pečicí papír na plech. Druhou variantou je vystlat pečicím papírem formu na srnčí hřbet (pokud nemáte silikonovou, tam pečicí papír není třeba) a vložit těsto dovnitř.

Sýrový chlebík pečeme nejdřív cca 15 min na 200 °C, potom snížíme na 150 °C a pečeme dalších 30 minut. Samozřejmě záleží na výkonnosti trouby, pokud máte hodně rychlou, můžete mít upečeno třeba už za 35 minut.

Podáváme s máslem, pomazánkou, nebo jen tak, sýrový keto chlebík je výborný i samotný!