Keto chleba – nejlepší recept

Pečivo jako takové je asi to, co mnoho keto dietářů postrádá. Proto přicházíme se suprovým a rychlým keto chlebem, který bude od originálu (skoro) k nerozeznání. Keto chléb má příjemnou křupavou kůrku s měkkým a vlhkým středem. Vychutnat si ho můžete s libovolnou pomazánkou, nebo jen tak čerstvý a samotný.

Ingredience

4 lžíce mletého psyllia

20 dkg tvrdého sýra (eidam, gouda..)

4 celá vejce

Dle chuti semínka, ořechy a koření (např. mletý kmín)

1 lžička soli

Postup

Předehřejte troubu na 200 ° C.
Sýr si nastrouháme do misky, stačí nahrubo. Přidáme 4 celá vejce, 4 polévkové lžíce psyllia, sůl, pokud chceme tak i semínka a oříšky (např.: lněné a slunečnicové semínko). Můžete experimentovat i s různými druhy koření – kmín, paprika, kurkuma apod.

Všechno důkladně promícháme a necháme odležet, než se nám rozehřeje trouba – cca 10 minut.

Pak si z těsta uděláme bochník a dáme ho na pečicí papír na plech. Druhou variantou je vystlat pečicím papírem formu na srnčí hřbet (pokud nemáte silikonovou, tam pečicí papír není třeba) a vložit těsto dovnitř.

Sýrový chlebík pečeme nejdřív cca 15 min na 200 °C, potom snížíme na 150 °C a pečeme dalších 30 minut. Samozřejmě záleží na výkonnosti trouby, pokud máte hodně rychlou, můžete mít upečeno třeba už za 35 minut.

Podáváme s máslem, pomazánkou, nebo jen tak, sýrový keto chlebík je výborný i samotný!
Ohodnoťte post

Autor článku:

Autor článku:

Více o autorech, nebo o webu najdete v sekci o nás. Chcete vědět jak vybíráme produkty?

Kam dál?

Recepty

Keto kuřecí kokosové kari

Představte si jemnou kokosovou omáčku s voňavou citrónovou trávou, česnekem, zázvorem a samozřejmě – kuřecím masem! To zní fantasticky, no ne? Počet porcí: 1​​ Doba

Přečíst »
Vybírání produktů a sestavování žebříčků je pro nás důležitý proces, který děláme kvalitně. Produkty procházejí několika kontrolami, důkladným průzkumem a na každém srovnání se podílí minimálně 2 lidé. Můžete si tak vždy být jisti nezávislostí a kvalitou srovnání. Zajímá vás více? Přečtěte si detailní popis toho, jak produkty vybíráme »