Salát Caesar je salátová klasika! A my ji pro vás máme v keto verzi: měkké kuře a křupavá slanina podávané na lůžku jemného salátu. V naší verzi nešetříme dresinkem ani parmazánem!
- Počet porcí: 1
- Doba přípravy: 35 minut
- Náročnost: jednoduché
Ingredience
Salát
175 g kuřecího masa (cca 1 prso)
½ lžíce olivového oleje
sůl a pepř
40 g slaniny
100 g římského salátu
15 g nastrouhaného parmazánu
Dressing
60 ml majonézy
½ lžíce Dijonské hořčice
¼ citronu
7 g strouhaného parmazánu
1 polévková lžíce jemně nasekaných filet z ančoviček
½ stroužku česneku (slisovaného, nebo jemně nasekaného)
sůl a pepř
Postup
Předehřejte troubu na 175 ° C.
Smíchejte ingredience na dressing (majonézu, hořčici, citron (šťávu), parmazán, ančovičky, česnek, sůl a pepř) a pomocí metličky nebo mixéru vše zamíchejte dohromady. Odložte stranou do lednice.
Vložte kuřecí prso na pekáč, potřete olejem a pokapte solí a pepřem. Vložte do trouby a pečte asi 20 minut. Alternativa je usmažit kuře na pánvi.
Než se vám kuře upeče, osmažte slaninu nakrájenou na kostičky (dejte ji stranou, nakrájejte salát, vložte ho na talíř a polijte trochou dresingu. Dresing se salátem zamíchejte vařečkou.
Jakmile se kuře dopeče, nakríjejte ho na plátky a vložte na salát. Posypejte usmaženou slaninou a polejte zbytkem dresingu.
Na závěr posypejte parmazánem.
Ohodnoťte post