Pečivo jako takové je asi to, co mnoho keto dietářů postrádá. Proto přicházíme se suprovým a rychlým keto chlebem, který bude od originálu (skoro) k nerozeznání. Keto chléb má příjemnou křupavou kůrku s měkkým a vlhkým středem. Vychutnat si ho můžete s libovolnou pomazánkou, nebo jen tak čerstvý a samotný.
- Počet porcí: 1 chleba
- Doba přípravy: 35 - 45 minut
- Náročnost: jednoduché
Ingredience
4 lžíce mletého psyllia
20 dkg tvrdého sýra (eidam, gouda..)
4 celá vejce
Dle chuti semínka, ořechy a koření (např. mletý kmín)
1 lžička soli
Postup
Všechno důkladně promícháme a necháme odležet, než se nám rozehřeje trouba – cca 10 minut.
Pak si z těsta uděláme bochník a dáme ho na pečicí papír na plech. Druhou variantou je vystlat pečicím papírem formu na srnčí hřbet (pokud nemáte silikonovou, tam pečicí papír není třeba) a vložit těsto dovnitř.
Sýrový chlebík pečeme nejdřív cca 15 min na 200 °C, potom snížíme na 150 °C a pečeme dalších 30 minut. Samozřejmě záleží na výkonnosti trouby, pokud máte hodně rychlou, můžete mít upečeno třeba už za 35 minut.