Česnekové máslo s jarní cibulkou – úžasný low carb topping! Křupavé pečené kuřátko s česnekem a kořením – mňam! Jídlo je rychlé, chutné, výživné, levné a hlavně keto. Funguje skvěle jako rychlá večeře nebo zdravý oběd, který si můžete vzít do krabičky do práce či do školy.
- Počet porcí: 1
- Doba přípravy: 10 + 45 minut
- Náročnost: jedoduché
Ingredience
Kuře
2 kuřecí nožičky
Půl stroužku česneku
Půl lžíce olivového oleje
Čtvrt lžíce italského koření / koření na kuře
sůl (pokud již není v koření)
Česnekové máslo
3 lžíce másla
(před vařením doporučujeme máslo nechat změknout v pokojové teplotě)
1 stroužek česneku
trochu jarní cibulky (volitelné)
sůl a pepř, podle chuti
Brokolice
150 g brokolice
sůl
Postup
Předehřejte troubu na 200 ° C.
Pomažte kuřecí stehýnko olivovým olejem, lisovaným česnekem, kořením a solí
Vložte stehno na pekáč. Pečte zhruba 40-45 minut. Maso kontrolujte, jednou za čas ho můžete lehce polít vodou (opravdu jen lehce – nechceme vařené maso), aby se vám nespálilo.
Než se vám kuřátko dopeče, nakrájejte brokolici na menší části. Připravte si hrnec s vodou a trochou soli a nechejte v něm asi 5 – 10 minut brokolici povařit. Poté vodu slijte a přikryjte hrnec víkem, aby vám brokolice nevychladla.
Smíchejte všechny ingredience na česnekové máslo v malé misce a můžete ho již nachystat na talíř.
Jakmile je kuře hotové, můžeme podávat, popřípadě posypat jarní cibulkou. Dobrou chuť!
Ohodnoťte post