Promytě zpracovaná káva Arabika z Papua Nová Guinea, pražená na filtr
    • Promytě zpracovaná káva Arabika z Papua Nová Guinea, pražená na filtr
    • pražení kávy na filtr
    • Kávovníky regionu Eastern Highlands v Papuy Nové Guiney

    Lázeňská káva - Papua Nová Guinea - Tairora A

    Tuto kávu již nepražíme. Zkuste kávu z čerstvých sklizní

    Úroveň pražení

    Kyselost

    Příprava
    filtr

    Chuťový profil: Jablko, Meruňka, Citrus, Kakaové boby, Badyán

    Dobrá věc se podařila! Usilovnou pomocí družstva Colbran Coffeelands se vynikající káva z Papuy Nové Guinei dostává do světa. A je to skvělé, protože v šálku chutná nevšedně a přímo delikátně.


    Minimální trvanlivost je 1 rok od data pražení.
    Nejlépe chutná 1-2. týdny po upražení.
    Pro maximální chuť spotřebujte do 3 měsíců.

    Číslo produktu: 2487 | Kód: K2487

    Popis a vlastnosti Dotazy (2)

    Spokojení zákazníci

    98% spokojených zákazníků

    Čerstvá káva

    pražíme 14 druhů káv

    Vše pro přípravu kávy

    189 kávových značek

    Doprava zdarma

    při objednávce nad 1490 Kč

    Pražená káva: Tairora A - Eastern Highlands

    • země Papua Nová Guinea
    • oblast Eastern Highlands - Baroida
    • producent Colbran Coffeelands Estate
    • nadmořská výška 1,700 - 1,850
    • druh 100% Arabika
    • odrůda Arusha , Bourbon, Mundo Novo, Typica
    • zpracování promytá
    • pražení na filtr
    filtrovaná káva batch brew

    Káva: Colbran Coffeelands Estate

    Na východním pohoří Panamy Nové Guinei je se místní obyvatelé věnují pěstování kávy na svých nerozsáhlých pozemcích. Pro podporu regionální produkce prvotřídní kávy vzniklo družstvo Colbran Coffeelands.

    Drobným kávovým farmářům v okolí se tak zpřístupnila cesta ke zpracování své úrody a prodeji. Získávají jak technickou podporu tak se jim nabízí i možnost předfinancování, aby farmáři mohli zajistit vše pro produkci kávy vysokých kvalit.

    Zralé kávové třešně se po sběru odváží do zpracovatelské stanice Baroida. Tady se kontroluje kvalita a káva se třídí. Jen dobrá káva postupuje zpracovatelským procesem dál, k odstranění slupky, 36 hodinové suché fermentaci a následně k promývání.

    Colbran Coffeelands Estate na východním pohoří Papua Nová Guinea

    Čím jsou kávy z Papua Nová Guinea tak speciální?

    Papua Nová Guinea, respektive její kávová produkce je zaměřena na kvalitu a to i svým jedinečným systémem velikostního třídění kávy. Tento systém zahrnuje velikosti A, B, Y, Y2 a Y3.

    Přičemž „A“ znamená nejvyšší kvalitativní třídu - vyvážený, jednotný, čistý šálek kávy s výrazným tělem a dobrou aciditou, bohatým aroma a minimem vad (méně než 10 defektů na kilo kávy).

    Nové políčko kávovníků na Papua Nová Guinea

    Jak bude chutnat tento šálek kávy?

    Vzhledem k tomu, že je káva z PNG relativně nováčkem v odvětví specialty coffee - výběrové kávy, je její chuť zcela neokoukaným a osvěžujícím zážitkem pro každého kávičkáře.

    Konkrétně tato promytá káva na svůj zajímavý původ nádherně poukazuje. Kromě jiskrných tónů citrusového ovoce a zeleného jablka má výraznou meruňkovou sladkost. V krémovém těle kávy hrají tóny kakaových bobů a badyánu.

    Doporučujeme na přípravu filtrované kávy. Právě pro tuto metodu přípravy kávy byl vytvořen profil jemného pražení. Kromě použití na klasickou překapávanou kávu z dripperu nebo překapávacího kávovaru si kávu užijete i z French Pressu, AeroPressu nebo Chemexu.

    Zpracování kávy na východním pohoří v Papua Nová Guinea.

    O značce Lázeňská káva

    Jsme nadšenci do výběrové kávy a do celého kávového světa. Každý týden pro vás pražíme čerstvou kávu z různých koutů světa. Nabízíme také kávové zařízení pro kavárny, ale i pro domácí nadšence. Pokud si nebudete vědět rady, neváhejte a ozvěte se nám, rádi vám pomůžeme s výběrem. 

    Parametry

    Země
    Papua
    Použití
    Filtr
    Oblast
    Eastern Highlands
    Nadmořská výška
    1700 - 1850 m.n.m.
    Farma
    Colbran Coffeelands Estate
    Druh
    Arabica
    Varieta
    Bourbon
    Mundo Novo
    Typica
    Arusha
    Zpracování
    Promytá (mokrá)
    Chuťové vlastnosti
    Badyán
    Citrus
    Jablko
    Kakaové boby
    Meruňka
    Kyselost kávy
    Více kyselá
    Metoda přípravy
    Aeropress
    Chemex
    Clever Dripper
    French press
    Hario V60
    Produkce
    Comunity lot
    Váha
    0.3 kg

    Velkoobchodní odběr kávy

    Poptejte velkobchodní slevu nebo si nechte vytvořit nezávaznou nabídku na pravidelný odběr.
    Možností je i se zajištěním technologií a servisu.
    Zjistit více

    <p>Kde se nejčastěji pěstuje káva? <a href="https://www.lazenskakava.cz/kde-se-pestuje-kava/">Producenti kávy</a> na blogu</p> <p>Region v dané zemi, kde byla káva vypěstována.</p> <p>Nadmořská výška ovlivňuje pěstování kávovníků a tím se podílí na finální chuti pražené kávy.</p> <p>Existuje mnoho druhů kávy, které se liší podle původu, zpracování a chuti. Nicméně, všechny tyto druhy pocházejí z několika hlavních druhů kávovníků. </p> <p>Konkrétní druh Arabiky. Každá varieta má svou chuťovou charakteristiku, ale i výnos nebo odolnost. <a href="https://www.lazenskakava.cz/tag/arabica/">https://www.lazenskakava.cz/tag/arabica/</a></p> <p>Zpracování kávových třešní před pražením. Ovlivní významně chuť kávy.</p> <p>Mezi <a href="https://www.lazenskakava.cz/jak-je-to-se-zpracovanim-kavy/">základní zpracování kávy</a> patří:</p> <p>"<b>Suché (<em>natural</em>)</b>" zpracovaná káva je obecně sladší, má výraznější tělo, dosahuje menší kyselosti.</p> <p>"<strong>Promyté (<em>washed</em>)</strong>" zpracovaná káva je jemnější a dosahuje obecně více kyselosti.</p> <p>"<strong>Medové (<em>honey</em>)</strong>" zpracování dává kávě sladké tóny, spíš plnější chuti.  </p> <p>Přirozený chuťový profil, který káva, podobně jako víno, nabízí. Může jít do několika základních směrů, jedním jsou oříškové a čokoládové tóny. Dalším častým jsou ovocnější tóny. </p> <p>Doporučené pražení podle typu přípravy. "Espresso" pro pákové a automatické kávovary. "Filtr" obecně světlejší pražení pro alternativní způsoby jako překapávač, frenchpress, aeropress, aj.</p> <p>Farma kávy je typem zemědělského podniku zaměřeného na pěstování kávovníků, z nichž se získávají kávová zrna používaná pro výrobu kávy. Tato odvětví je klíčové pro ekonomiky mnoha zemí, zejména v Latinské Americe, Africe a Asii. <a href="https://www.lazenskakava.cz/pestovani-kvay-v-blizkosti-sopek/">https://www.lazenskakava.cz/pestovani-kvay-v-blizkosti-sopek/</a></p> <p>Kyselost ovlivňuje pražení, druh kávy i její zpracování. Jak je to s <a href="https://www.lazenskakava.cz/kyselost-v-kave/" target="_blank">kyselostí kávy</a> se dočtete na blogu.</p> <p>Příprava kávy je umění a existuje mnoho metod, jak dosáhnout různých chutí a textur. Milovníkům kávy experimentovat a najít svou oblíbenou metodu přípravy.<a href="https://www.lazenskakava.cz/alternativni-metody-pripravy/">https://www.lazenskakava.cz/alternativni-metody-pripravy/</a></p> <p>Produkce kávy je rozsáhlý proces, který zahrnuje několik fází od pěstování kávových stromů až po pražení kávových zrn. Káva je jedním z nejvíce obchodovaných komodit na světě a její produkce má významný dopad na ekonomiky mnoha zemí, zejména v rozvojovém světě. Celkově je produkce kávy komplexní a pracný proces, který zahrnuje mnoho kroků od farmy až po šálek. <a href="https://www.lazenskakava.cz/kde-se-pestuje-kava/">https://www.lazenskakava.cz/kde-se-pestuje-kava/</a></p>